Sharingweek, een week lang #deeleconomie

In de week van 8 tot en met 15 oktober wordt aandacht besteed aan de vele deelinitiatieven die in Nederland actief zijn. Dan organiseert een aantal ambassadeurs van de deeleconomie namelijk de landelijke Sharing Week.

Sharing Week
Huizen, spullen, werkplekken, auto’s en maaltijden delen: dat de deeleconomie is een zeer actueel thema is, wordt wel bewezen door de vele blogs die we er hier al over schreven. Om stil te staan bij alles wat de deelinitiatieven te bieden hebben, én om inzicht te geven in de werkelijke waarde van de deeleconomie, wordt van 8 tot en met 15 oktober de landelijke ‘Sharing Week georganiseerd’. In deze week nodigen ShareNLSeats2meet.comNils Roemen en enkele partners zoveel mogelijk mensen in Nederland uit om onderling te delen, lenen, ruilen, huren en geven.

Programma
De Sharing Week doet onder meer de volgende steden in Nederland aan: Amsterdam, Amersfoort, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Groningen en Utrecht. Ieder met een programma waarin kennis over de deeleconomie wordt gedeeld en waar mensen diezelfde dag nog zélf kunnen beginnen met delen.
PeerbyBlaBlaCarParkFlyRentCroqqer en vele andere initiatieven krijgen een podium, om samen een inspirerend voorbeeld te zijn voor anderen.

Daarnaast zullen op de verschillende locaties tientallen inspirerende sprekers als John Moravec (auteur ‘Knowmad Society’), Maurice de Hond (Steve Jobs scholen), Claire Boonstra (Operation Education),Martijn Aslander (Lifehacker), Ronald van den Hoff (Society 3.0), Sjors de Vries en Judith Lekkerkerker(Ruimtevolk) en Nils Roemen (Durftevragen) het gesprek aangaan over de kansen van de deeleconomie en de effecten op onze samenleving.

Het volledige programma kun je hier lezen.

Johan Trip

De Taxushaag 4, Zutphen, 7207 MB, The Netherlands

Entrepreneur.