Thuisafgehaald.nl is een mooi voorbeeld van een initiatief dat niet alleen slim gebruik maakt van gedistribueerde systemen/onbenutte capaciteit ook creëert ze ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Net zoals men bij Airbnb probeert de gastheer/vrouw zo op te leiden dat er een bijzondere ontmoeting plaats vindt tussen de host en de gast. En, als je wel eens vanPeerby gebruik hebt gemaakt dan weet je hoe leuk het kan zijn een vreemde te helpen met een boormachine of rokkostuum. De beweging van online naar offline is een belangrijke in de deeleconomie. Er worden online verbindingen gelegd die offline tot een bijzondere ontmoeting leiden.

Ook bij Jipio zijn het de verhalen die maken dat we verder gaan, verder op zoek naar nieuwe manieren om mensen met elkaar te verbinden. Ons laatste initiatief, Bieblio, verbind mensen met elkaar rondom boeken. Wij denken dat een bibiotheek meer is dan een gebouw vol met boeken, we geloven dat het in eerste instantie een plek is om te ontmoeten. Met dat idee hebben we Bieblio gemaakt. Iedereen kan bibliotheek worden en een plek bieden om te ontmoeten. Met Bieblio leen je boeken uit de kast van je vrienden.www.bieblio.nl

Een transactie kan iedereen tot stand brengen. Maar het begin van een vriendschap of een bijzondere ontmoeting mogelijk maken, daar is meer voor nodig.