Veel initiatieven in de deeleconomie richten zich op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod en proberen met een fee op elke transactie tot een gezonde kasstroom te komen. Om dit model tot een succes te maken moet de waarde van de transactie dermate hoog zijn dat er een fee aan toe kan worden gevoegd. Een fee legt een drempel voor elke transactie en als gebruikers geen unieke producten en diensten worden aangeboden zullen ze proberen het platform te passeren.

Ook bij Jipio hebben we veel tijd besteed aan de vraag op welke manier we de waarde die we toevoegen kunnen omzetten naar een gezonde kasstroom. Als Jipio hebben we gekozen geen financiële transacties te ondersteunen. We hebben alle mogelijke verwijzingen naar valuta’s uit het platform gehaald en geven de gebruiker de mogelijkheid om “er iets voor terug” te vragen en dat “iets” zelf te definiëren. We denken dat de waarde in ons netwerk zit en proberen dat om te zetten in een geld door diensten op basis van het netwerk aan te bieden. Zo bouwen we aan een virtuele spel-o-theek waarbij je voor 10 euro per maand toegang hebt tot duizenden stukken speelgoed (een Spotify voor speelgoed;)) en lanceerden we de grootste gedeelde boekenkast van Nederland (www.bieblio.nl). Ook hier heb je voor een paar euro per maand toegang tot premium versie met de meeste recente en populaire titels.

Als deel-initiatief zijn er veel manieren waarop je de waarde die je toevoegt om kunt zetten in een geld. Een fee per transactie werkt vaak tegen je en is voor de meeste initiatieven op de lange termijn niet houdbaar. Ga op zoek naar diensten die je kunt toevoegen aan je platform of ontwikkel premium modellen.